Despre noi

Cine suntem……..

Suntem romani cu experienta in viata iar in domeniul alimentelor sanatoase, de peste 20 de ani. Suntem vegetarieni convinsi si promovam acest stil de viata sanatos ,

aceasta dieta benefica organismului uman (grec.”Dieta” = Stil de viata).

Din foarte multe motive legate si de sanatate, dar si de etica si de mediu, consideram ca o dieta bazata pe carne este contrara armoniei universale si de aceea recomandam evitarea ei, mai ales ca avem suficiente roade ale pamantului care o pot inlocui.

Din 2001 am inceput sa studiem posibilitatea gasirii de produse bio si simultan vegetale si de a le aduce si la noi in tara, deoarece la acel moment nu prea existau pe piata noastra asemenea produse, decat foarte rar si erau si scumpe.

Dupa primele vizite la expozitiile de profil din afara tarii, am conturat o gama de produse bio care sa se potriveasca si pe placul nostru, al romanilor. Sortimentatia de atunci cuprindea : Zahar brun, bauturi si deserturi vegetale, sucuri din fructe, ciocolata, biscuiti integrali, orez integral, paste integrale, paine din secara, gaufre cu miere, sirop de artar, uleiuri vegetale presate la rece.

Ca in orice drum nou deschis, inceputul a fost greu…dar nu imposibil. Acceptanta alimentului bio la inceput a fost mica, dar cu mult entuziasm si perseverenta am reusit sa convingem de calitatea produselor si de necesitatea lor.

Pe parcursul demersului nostru am cooptat printre colaboratori si producatori romani, fermieri care au indraznit sa produca in sistem agricol ecologic, desi legislatia in domeniu cat si subventiile erau precare.

Astfel am introdus in sortimentatie si produse bio romanesti. Aceasta in primul rand pentru a ajuta la protectia mediului nostru inconjurator , al tuturor romanilor, cat si pentru a insufla incredere catre consumatori intr un produs bio romanesc.

Este incredibil cat de multi romani au incredere in produse bio din import dar nu au (inca) siguranta alimentara daca li se ofera si un produs bio romanesc. Exista (din fericire) si cateva exceptii : mierea si produsele apicole bio, legumele si fructele, cereale, nuci, alune de padure si seminte diverse.

De-a lungul celor 12 ani de consum si de promovare a produselor bio ne am dat seama ca nu toate produsele bio corespund unei diete sanatoase. Astfel, de exemplu zaharul alb si chiar brun bio, cat si faina alba sau produsele cu faina alba bio (paine, biscuiti, paste) sunt practic la fel de daunatoare ca si cele conventionale (non-bio) si pot provoca aceleasi alergii sau dezechilibre in corpul uman.

De aceea, de cativa ani, am inceput sa ne axam pe produse specifice anumitor diete, cum ar fi :

  • fara zahar adaugat

  • fara gluten

  • fara grasimi hidrogenate

  • cu produse integrale

  • cu produse vegane (vegetale 100 %, fara ou si lactate) – de Post

Mai multe detalii despre aceste sanatoase stiluri de viata, cat si despre produse si retete inedite, va oferim in sectiunea noastra de Blog.

Va indemnam si pe dvs., vizitatorii site-ului nostru (si va multumim si va si felicitam prin aceasta ca ati ajuns aici), cei care credeti, dar si pe cei care inca nu credeti in alimentatia bio echilibrata, sa indrazniti sa incepeti prin a schimba modul dvs. de nutritie cu unul mai bun si echilibrat si suntem convinsi ca avem si noi un mic impact in decizia dvs. pentru a avea cu totii o viata mai libera si mai fericita.